Dogfrisbee2018-11-20T15:21:03+00:00

Wat is dogfrisbee

Dogfrisbee is een sport die zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend kan worden. Het is een goede manier om de conditie van de hond te verbeteren. Het is een explosieve krachtsport waarin u veel creativiteit en afwisseling kwijt kunt. En het schept een betere band tussen de hond en de “baas”. Ideaal voor honden die anders moeilijk hun energie kwijt kunnen. Dogfrisbee kan goed gecombineerd worden met ander vormen van duurtraining waardoor de algemene conditie verbeterd en de hond beter kan omgaan met het explosieve karakter van dogfrisbee.
Deze sport is geschikt voor (bijna) ieder hondenras en (bijna) iedereen, mits op eigen intensiteit!  Het is een leuke maar intensieve sport en het creëert een absoluut goede band tussen hond en “baas”.  Met een jonge hond kan gestart worden, dan wordt er voornamelijk aandacht besteed aan het contact tussen hond en handler, trucjes welke later wanneer de hond oud genoeg is in gepast worden in de hele routine. Verder leert de hond spelenderwijs alle sociale aspecten wat graag gezien wordt door “de baas” (bij de baas blijven, aandacht voor de baas houden, samenwerken met de baas etc).

ashley_whippet

Hoe is het gestart

In Amerika bestaat dogfrisbee sinds 1974. Alex Stein was de eerste wie met zijn whippet Ashley liet zien dat een frisbee niet alleen leuk is voor mensen maar ook voor honden.
Hij smokkelde haar het baseballstadion in. Tussen 7e en 8e inning rende hij het veld op en gaf wervelende show van ca. 8 min. Hij werd gearresteerd, maar had de basis gelegd v dogfrisbee. Ze wonnen jaren op rij de wereldkampioenschappen. Asley is 14 jr geworden, 11 maart 1985.
Inmiddels is dogfrisbee een populaire sport in Amerika en heeft het zich uitgebreid tot Europa en Japan.

De Nederlandse geschiedenis

In 1998 is deze Amerikaanse populaire hondensport geintroduceerd door Frans van Roij en Renate den Haan.
Tevens waren zij de eersten in Nederland wie een dogfrisbeeclub oprichtten genaamd Frisbee Maniacs.

Stichting D.O.G.

Vervolgens werd er een overkoepelend orgaan dogfrisbee opgestart; Stichting D.O.G. (Dutch Official Games). Doel van de D.O.G. is om iedereen te voorzien van alle informatie over dogfrisbee, alle clubs en demoteams in Nederland in kaart te brengen, mee te denken bij het organiseren van de wedstrijden door clubs, een vraagbaak te zijn voor een ieder wie geiinteresseerd is in dogfrisbee en een schakel te zijn tussen Amerikaanse en de Nederlandse dogfrisbee.

De Stichting is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gegeven instructies door de instructeurs bij de dogfrisbeeclubs en hondenscholen welke dogfrisbeelessen geven. Tevens is de Stichting niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de presentaties van de demoteams in den lande.

This website uses cookies and third party services. Ok