Freestyle

Werken met 5 tot een maximum van 10 dogfrisbees

Bij freestyle is het de bedoeling dat de handler een frisbee gooit en de hond deze vangt. Wanneer de hond los laat volgt er meteen weer een nieuwe frisbee. Zo blijft de hond constant in beweging en zal de handler zo gooien dat de hond over het hele veld zich zal bewegen. Een soort van lijnen spel. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van allerlei trucs en tricks welke geïmplementeerd worden in de routine. Tevens zullen er aan de gevorderde frisbeehond sprongen worden aangeleerd waarbij de hond het lichaam van de handler als het ware gebruikt als trampoline om zo bij de frisbee te komen. Een uitdagende en explosieve sport waar de handler de creativiteit in kwijt kan en de hond mentaal als fysiek aan het werk is.

In de wedstrijd krijgen handler en hond  90 sec – max 2 minuten de tijd. (afhankelijk van het format waar de wedstrijd onder gehouden wordt) Op eigen gekozen muziek zal de handler en de hond zich van hun beste kant laten zien door diverse “figuren” en “spectaculaire” acties te showen, waarbij de hond de frisbee moet vangen. Door de handler worden diverse worpen gebruikt. 

Zowel handler als hond krijgen punten voor hun show en de aantal gevangen frisbees worden mee geteld in de beoordeling.

Patrick en Petra pairs

Overige freestyle disciplines

Pairs

Bij pairs zijn er 2 handlers en 1 hond bezig met de routine. U kunt u voorstellen dat deze discipline 1 x zo intensief is voor de hond, immers deze moet nu op 2 handlers letten en voor 2 honden rennen.

In de wedstrijd krijgen de 2 handlers en 1 hond 90 seconden de tijd om hun freestyle show te presenteren. Beide handlers en hond worden beoordeeld en de aantal gevangen frisbees worden mee geteld in de beoordeling.