Distance2018-11-22T13:40:10+01:00

Distance is een apporteerspel

Je werkt met één frisbee. Je laat veiligheidshalve de hond achter je langs lopen en stuurt deze dan vooruit. Wanneer de hond je passeert, gooi je de frisbee in de looprichting van de hond. Vervolgens rent de hond er achteraan en probeert de frisbee uit de lucht te vangen om hem daarna terug te brengen. Als de frisbee retour gebracht is, herhaal je deze actie weer.

In wedstrijdverband

Dit wedstrijdonderdeel duurt 60 of 90 seconden (afhankelijk van het platform waar je onder speelt) en je mag slechts één frisbee gebruiken. Het terrein is over een lengte van 50 meter verdeeld in vakken. Tevens hebben de meeste velden een bonusvak/veld. De tijd start wanneer een frisbee wordt gegooid of de hond de startlijn passeert.  Je gooit de frisbee zover mogelijk op een manier dat de hond hem goed en veilig kan vangen.  Deze moet de frisbee vervolgens terugbrengen. Daarna gooi je opnieuw vanaf  de startlijn met dezelfde frisbee. Afhankelijk van het platform wordt de puntentelling bepaalt. Een frisbee die buiten het afzetlint terecht komt, telt niet mee. De verschillende platforms kennen ieder hun eigen indeling van het wedstrijdveld.

Maar er zijn nog veel meer leuke distancespellen. Diverse platforms hebben naast het reguliere distancespel ook nog hele leuke andere distancespellen. Hieronder volgen er een aantal

Discdogathon

Valt onder het platform Skyhoundz
4 soorten distancespellen solo en/of in teamverband

  • Time Trial: gaat op snelheid
  • Distance Accuracy: is afstand gooien binnen de buitenlijnen, wordt ook in teamverband aangeboden
  • Spotlanding: precisiewerk, zorgen dat de hond in de cirkels de frisbee vangt
  • Vanuit de binnencirkel gooien: teamwerk met hond

Dogdartbee

Een met kalk gespoten dartbord op het veld. Elke ring genereert punten en de bullseye is de jackpot.
De handler staat 15 m op afstand van het “dartbord”. Vervolgens wordt de frisbee geworpen richting het dartbord. De bedoeling is dat de hond de frisbee uit de lucht vangt en ergens landt (het liefst in the bullseye) op het dartbordveld.

Global Canine Disc Challenge

Zo heeft GCDC ook diverse distancespellen in hun platform.

  • Fetch it Far (Far zegt het al; ver!)
  • Fetch it Furry Fast: een battle tussen 2 handlers en hond, spel gaat op snelheid
  • Fetch it Team: 2 handlers en 1 hond, handlers ieder aan een kant
Logo GCDC

D-tour

UFO heeft de D-tour in het platform.

  • Longshot: een afvalrace in afstand werpen
  • Team distance: met 2 handlers en 1 hond

KMarch

Last but not least... KMarch bestaat alleen maar uit distancespellen! Een heel leuk platform die staat voor Relax and Fun with your dog..

This website uses cookies and third party services. Ok